Import/export partnerskap

international traffic 2020
Google Analytics

elektriskmoped.se är en del av en internationell plattform som har skapats för att främja rena mobilitetslösningar .

-konceptet lanserades 2018, har besökts från alla länder i världen och besöks i genomsnitt från 174 länder per vecka.

2018: el -scootermarknaden i trubbel

Redan 2018, i Nederländerna, gick många e-scooter-uppstart i konkurs och tillgången till elektriska skotrar var begränsad, medan Nederländerna, tillsammans med Norge, var en pionjär inom EV i Europa.

Än idag 2021 vägrar importörer av några större märken, såsom Kymco med +20 000 ivriga väntande köpare (härledda från antalet förfrågningar i den här guiden) att sälja elektriska skotrar och fortsätter att sälja sina lukrativa bensinskoter. Detta indikerade att en övergång till el kan vara mycket svårare i många andra länder, för miljarder köpare globalt, under de kommande decennierna eller ännu längre.

💸 Money maker för skotersäljare: underhållstjänst

Den största pengarna för lokala skotersäljare (återförsäljare) har varit underhållsservice. Med elektriska skotrar skulle bokstavligen upp till 90 % av underhållskostnaderna sparas. Detta orsakar ett stort problem för den gamla affärsmodellen för återförsäljare och det förhindrar en övergång till elektriska skotrar i många länder.

Online guide: en hjälpare för marknaden

e-scooter.co avsett att hjälpa till att marknadsföra elektriska skotrar för att visa köpare att alternativ till bensinskoter redan finns i syfte att främja en övergång till ren rörlighet för hälsosam luftkvalitet i städer.

Allt fler EV -startups är mindre företag med mindre budgetar som inte har medel för internationell försäljning och logistik. Onlineguiden gör det enkelt för köpare i alla länder att få en överblick över de senaste elbilarna från hela världen.

I juli 2021 lades ett formulär för importförfrågan till på skotersidor och redan över 150.000 köpare har skickat in en köpförfrågan.

💱 Import/export affärsmodell

Att importera fordon kan vara en givande affärsverksamhet. Kunder kan förskottsbetala en avgift för importtjänsten så att affärsmodellen inte behöver kräva kapitalinvesteringar i förväg och ansvaret för fordonsgaranti och underhållsservice kan avledas till kunden i utbyte mot ett fabrikspris (marknadens lägsta pris) så att affärsmodellen kan vara ren transaktionsbaserad och därför har låg risk.

Kunderna kommer att vara mycket nöjda med ett lågt inköpspris och tillgång till de senaste fordonen idag . Rika köpare kan vara intresserade av att betala en högre avgift för tillgång till exklusiva fordon från andra länder samtidigt som de fortfarande kan spara pengar genom att köpa till fabrikspris.

Tillsammans med en skoter- och mopedimporttjänst är det möjligt att erbjuda ytterligare tjänster, såsom garantisupport, försäkring, ekonomi och underhållsservice. Dessa tjänster kan tillhandahållas mot en extra kostnad för kunden.

I ett partnerskap med elektriskmoped.se kommer ditt företag att förbli oberoende och ha direktkontakt med kunderna. Alla medel kommer att tas emot av ditt företag och det innebär också att ditt företag kommer att ta fullt ansvar för servicekvaliteten för kunderna.

Vill du hjälpa köpare i Sverige med import av skoter eller moped? Fyll i formuläret nedan eller skicka ett mail till info@e-scooter.co .

Ansökningsblankett