Sitemap

 
UN environment logo 142

Naturens kollaps på jorden

En grupp på 200 toppforskare indikerar att jorden är på randen av en massutrotning som kan driva en miljon djurarter i glömska under de kommande decennierna, vilket kan orsaka en kollaps av naturen på jorden.

(2020) Forskare: Flera ekokriser kan utlösa en "systemisk kollaps"
“Överlappande miljökriser kan tippa planeten till "global systemisk kollaps", varnade mer än 200 toppforskare.”
Source: phys.org
(2021) FN-chefen kräver djärva åtgärder för att avsluta "självmordskrig med naturen"
“Vi håller på att förlora vårt självmordskrig mot naturen. En kollaps av ekosystemet är på väg. Inom decennier kan miljontals djurarter dö ut, vilket resulterar i en kollaps av naturen på jorden.”
Source: news.un.org

Årligen dumpas 180 miljoner ton giftigt, kemiskt och ☢️ radioaktivt avfall i haven. Det är "osynliga vattenföroreningar" som ackumuleras och ökar varje år. Farligt avfall har ackumulerats i havsvattnet i 150 år i sådan omfattning att 🐋val 🍼 bebisar idag inte kan födas friska. Industriföretag behandlar havet som en bottenlös avgrund med idén "utom synhåll, utom sinne"

Se rapport om dumpning av giftigt avfall i haven:🐋 OceanDump.org

Ocean dead zone

Vissa zoner i havet som är större än landkontinenter kallas "dödszon" där ingen fisk kan leva.

Dussintals dödvalsbebisar som spolats upp i Norge de senaste åren visar att de redan är förorenade med giftiga kemikalier strax efter att de föds och Japan nekade nyligen en transport av giftigt valkött från Norge.

I Brasilien ska en femtedel av djungeln brännas under de kommande åren för industriell utveckling. Amazonas regnskog förväntas vara borta inom decennier.

(2020) Ekosystem lika stora som Amazonas regnskog kan kollapsa inom decennier
En femtedel av djungeln ska brännas de kommande åren. "Jag ger mig inte in på det här nonsenset att försvara land åt indianerna," sa presidenten. En brasiliansk general som förra året satt i styrelsen för den kanadensiska gruvjätten Belo Sun leder Brasiliens federala organ för ursprungsbefolkningar.
Källa: Nature.com | Gizmodo🔥 Ett område som är mer än sju gånger så stort som Manhattan i New York förstördes i januari 2022 ~ BBC

sea birdUnder de senaste decennierna har 67 procent av alla sjöfåglar dött. Många sjöfågelarter kan dö ut inom decennier.

En färsk studie fann en minskning med 67 procent av sjöfågelpopulationerna mellan 1950 och 2010. "I huvudsak håller sjöfåglar på att utrotas", säger Wilcox. "Inom decennier."
Källa: Eco Watch | National Geographic

Under de senaste decennierna har 75 procent av alla insekter dött. Inom decennier kan en tipppunkt nås bortom vilken en kollaps av naturen blir oundviklig.

(2021) Insektapokalypsen: "Vår värld kommer att stanna utan dem"
“Insekter har minskat med 75 % under de senaste 50 åren – och konsekvenserna kan snart bli katastrofala.”
Source: The Guardian

Ovanpå allt tvingas eugenik på naturen (GMO) med korruption.

WikiLeaks: USA riktar sig mot motståndare till GM-grödor: "Ät GMO! eller så orsakar vi smärta"
Kablarna visar amerikanska diplomater som arbetar direkt för GM-företag som Monsanto och Bayer.
Motståndare till GMO straffades med " vedergällning och smärta ".

Se rapport om eugenik i naturen (GMO): GMODebate.org För djur och växter!plant
En kritisk granskning av Eugenik på naturen (GMO eller syntetisk biologi) [GMODebate.org] För djur och växter kan inte tala för sig själva!

Clean TechnicaRISE RESEARCH INSTITUTES OF SWEDENSwedish Cleantech 2Cleantech Östergötland 182Cleantech ScandinaviaNaturarvet